Anasayfa Güncel Duyurular Sayısal Derslere Nasıl Çalışılmalıdır?

Sayısal Derslere Nasıl Çalışılmalıdır?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınav, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS)…

Öğrencilerin gelecek planlarını şekillendiren bu sınavlar sözel, sayısal ve eşit ağırlıklı alanlarda uygulanıyor. Sınavların içerikleri, adayların hedefleri ve tercihlere göre bir hazırlık süreci gerekiyor. Her dersin kendine özgü bir çalışma prosedürü vardır. Elbette sözel dersleri okuyarak öğrenmek mümkündür. Ancak sayısal derslerin çalışma teknikleri farklıdır.

Matematik, geometri, fizik, kimya, biyoloji gibi sayısal temelli derslere çalışırken etkili bir strateji izlemek önemlidir. Özellikle öğrenilen işlem ve formülleri farklı soru kalıplarına uygulayabilme becerisi geliştirilmelidir. Adana Özel Marmara Okulları, sınavlarda sayısal derslere çalışmanın metotlarını anlattı. İşte sayısal derslere nasıl çalışabileceğine dair bazı öneriler…

Kitaptaki Konuların Sırasına Göre Bir Yol İzlenmeli

Sayısalda ders çalışmaya kitaplardaki ünitelerin sırasına göre ve temel kavramlardan başlanabilir. Matematikte temel kavramları öğrenmeden başka bir konuya geçilmemelidir. Temel kavramları zihinde netleştirmek daha karmaşık konuları anlamaya yardımcı olacaktır. Müfredatta üniteler birbirini tamamlar içeriktedir. Tam öğrenilmeden yeni bir konuya geçildiğinde soruların çözümünde zorluklar yaşanabilir. Hatalı yapılan veya çözülmeyen sorular adayların moral ve motivasyonunu bozabilir. Dolayısıyla sayısal derslere belirli bir disiplin çerçevesinde çalışılmasında yarar vardır.

Deney Videoları Zihinde Canlandırmayı Kolaylaştırır

Fizik, kimya, biyoloji gibi derslerde formülleri ezberlemek kadar gözlemleme de etkili bir öğrenme yoludur. Bu nedenle sözü edilen derslere çalışırken konularla ilgili deney videolarını izlemek zihinde canlandırmayı ve öğrenmeyi kolaylaştırır. Sayısal derslerdeki formülleri çalışma odasının dikkat çeken bir yerine asmak akılda kalıcılığı destekler.

Ders Çalışma Hayatın Bir Parçası Haline Getirilmeli

Sınavlara hazırlanan adaylar ders çalışma sürecine adapte olmaları şarttır. Bunun için öncelikle ders çalışmayı sevmek gerekir. Düzenli ders çalışma hayatın bir parçası haline getirilmelidir. Öğrenciler çalışma düzeni oluşturmak için öncelikle sevdiği derslerden başlayabilir. Sayısal alandan hazırlanan adayların çalışma temposunu yakalamaları iki ya da dört hafta sürebilir.

Sosyal Medyada Paylaş
Erken Kayıt Fırsatları ve Duyurulardan Haberdar Olmak İçin E-Bülten’e Kayıt Olun!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.