Anasayfa Güncel Duyurular Sözel Derslere Verimli Nasıl Çalışılır?

Sözel Derslere Verimli Nasıl Çalışılır?

YKS, LGS ve bursluluk gibi sınavlarda sözel bölüm genel olarak Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, inkılap tarihi, coğrafya, tarih, psikoloji felsefe, mantık, sosyoloji gibi derslerden oluşuyor. Okumaya dayalı bu derslere dışardan bakıldığından kolay gibi görünebilir. Fakat herkesin rahatlıkla yapacağı düşünülen sözel derslerde başarılı olmanın da birtakım püf noktaları vardır. Adana Özel Marmara Okulları, sınavlara hazırlanırken sözel dersleri verimli çalışmanın detaylarını anlattı. İşte o teknikler…

Çok Okuma Başarıyı Getirir: Sözel ağırlıklı tercihlerde konular okunduktan sonra testler çözülmelidir. Unutulmamalı ki sözel derslerde bol okuma başarı seviyesini yükseltir. Bu yüzden adaylar öğrenme potansiyellerine göre bıkmadan ve usanmadan üniteleri okumaları gerekir.

Baştan Savma Geçilmemeli: “Bu konuya aşinayım, nasıl olsa biliyorum” diye düşünerek hiçbir ünite baştan savma geçilmemelidir. Bütün dersleri “hiç bilmiyormuş” gibi detaylı bir şekilde okumak hedefe ulaştıracaktır.

Önemli Yerlerin Altı Çizilebilir: Okuma sırasında önemli görülen kısımların altı çizilerek daha sonra yeniden gözden geçirilebilir ya da küçük bir deftere kalıcı notlar alınabilir.

Notlar Çıkarılabilir: Öğrenmenin en iyi yollarından biri de konuyu çalıştıktan sonra akılda kalan bilgilerin kağıda dökülmesidir. Çıkarılan notlar kitaplardaki metinlerle karşılaştırılarak bilgiler pekiştirilebilir ve belirlenen eksikler giderilebilir.

Her Koşulda Çalışma: Sınavlara hazırlık plan, program ve düzenli ders çalışmayı gerektirir. Bunun için elbette ideal bir ortam beklenir. Ancak çalışma masanın yanı sıra kimi durumlarda yolculuk esnasında veya uyumadan önce yatakta da ders tekrarı yapılabilir.

Ses Kaydından Dinlenebilir: Kitaptaki bilgiler ya da çıkarılan notlar akıllı telefonlarda ses kaydına dönüştürülerek dinlenebilir. Ayrıca kodlama sistemiyle öğrenme süreci daha keyifli hale getirilebilir. Adaylar kendilerine özel kodlama biçimini keşfederek bilgileri kolayca kavrayabilir.

Zaman Doğru Kullanılmalı: Derse olan ilgiyi canlı tutmak için zaman verimli kullanılmalıdır. Bunun için günlük çalışma programı ve mola süreleri doğru bir şekilde tasarlanmalıdır. Deneme sınavları ve testler gerçek sınavların provalarıdır. Fazla deneme ve test çözülmesi bilgileri kalıcı hale getirir. Bu nedenle günlük test çözümleri ihmal edilmemelidir.

Sınava Hazırlık Tüm Yıla Yayılmalı: YKS, LGS veya İOKBS’ye hazırlık maratonunu başarıyla atlatmak için çalışmayı tüm bir yıla yaymak şarttır. Çalışma temposu oluştururken en çok sevilen dersten başlamak uyum aşamasını kolaylaştırır. Derslere tam anlamıyla adaptasyon süreci iki ile dört hafta sürebilir.

Sosyal Medyada Paylaş
Erken Kayıt Fırsatları ve Duyurulardan Haberdar Olmak İçin E-Bülten’e Kayıt Olun!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.