Anasayfa Güncel Duyurular 2024 YKS Tarihi Açıklandı

2024 YKS Tarihi Açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının (ÖSYM), duyurduğu 2024 sınav ve sonuç açıklama takvimine göre; Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) 8-9 Haziran’da yapılacak. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada; 2024'te ÖSYM tarafından düzenlenecek sınavların “başvuru, sınav ve sonuç açıklama” tarihlerini içeren 2024 takvimine "osym.gov.tr" internet sitesinden ulaşılabileceğini bildirdi. Marmara Eğitim Kurumları, 2024- YKS tarihiyle ilgili detayları sizler için araştırdı.

2024 Yılı Sınav Takvimi Yayımlandı

Sınav takvimine göre, 2024 yılı YKS’nın 8-9 Haziran 2024'te gerçekleşeceğini kaydeden Prof. Dr. Ersoy, başvurularını 1-26 Şubat'ta alacakları bu sınav sonuçlarının 17 Temmuz'da açıklanacağını belirtti.

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) takvimine ilişkin de bilgiler paylaştı. Buna göre;

  • 28 Nisan'da Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) uygulanacak.
  • 14 Temmuz'da Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları yapılacak.
  • 20 Temmuz'da alan bilgisi 1. gün oturumu, 21 Temmuz'da 2. gün oturumu,
  • 4 Ağustos'ta KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT),
  • 1 Eylül KPSS Ön Lisans,
  • 15 Eylül'de KPSS Ortaöğretim,
  • 22 Eylül'de KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) yapılacak.
  • 2024'te 50'nin Üzerinde Sınav Uygulaması

    ÖSYM’nin kağıt tabanlı ve elektronik ortamda sınav uygulamalarını kesintisiz şekilde sürdürdüğünü ifade eden Prof. Dr. Ersoy, 2024 yılı sınav takvimini yayımladıklarını hatırlatarak, “50'nin üzerinde sınav uygulamasını hayata geçiriyoruz.” bilgisini vererek, sınavlara katılacak adaylara başarılar diledi.

    ÖSYM olarak adayların emeklerinin karşılığını alması için çabaladıklarına işaret eden Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, bu çerçevede büyük bir titizlikle uygulamalarını yapacaklarını vurguladı. Takvimde yayınlanan sınavlara, kurumların talepleri doğrultusunda yeni sınavlar da ekleneceğini aktaran Ersoy, 50 yıllık kurumsal geçmişi, mevcut kapasitesi ve yetenekleriyle ÖSYM’nin uluslararası sınav merkezi konumuna geldiğinin altını çizdi. Ersoy, gelişen teknoloji ve ihtiyaçlar doğrultusunda çalışmalara devam edeceklerini açıkladı.

Sosyal Medyada Paylaş
Erken Kayıt Fırsatları ve Duyurulardan Haberdar Olmak İçin E-Bülten’e Kayıt Olun!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.