Anasayfa Güncel Duyurular 2023 Bursluluk Sınavı Başvuruları Başladı

2023 Bursluluk Sınavı Başvuruları Başladı

Türkiye genelinde binlerce öğrencinin heyecanla beklediği 2023 Bursluluk Sınavı başvuruları başladı. Adana’nın önde gelen eğitim kuruluşu Marmara Okulları, 2023 yılı Bursluluk Sınavı’na dair son gelişmeleri sizler için derledi.

Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı açıklamada sınav başvurularının alınmaya başladığını ve başvuru kılavuzunun da yayınlandığını duyurdu. Bunun yanı sıra bir de kontenjan müjdesi verdi. Her yıl 70 bin civarında öğrenci bursluluk sınavında eğitim hayatlarını burslu şekilde devam ettirme hakkı kazanıyordu. Bu yıl kontenjan sayısı 70 binden 100 bine çıkarıldı. 30 bin kontenjan da deprem bölgesinde yaşayan öğrencilere ayrıldı.

16 Haziran Son Gün

2023 Yılı Bursluluk Sınavı’nın 3 Eylül Pazar günü gerçekleştirileceği ilan edilmişti. Kılavuzun yayınlanması ile de başvurular başlamış oldu. Adaylar 29 Mayıs ve 16 Haziran tarihleri arasında sınava başvurabilecekler.

Kılavuzda yer alan şartları taşıyan Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC vatandaşları bursluluk sınavına katılabilecekler. Bununla birlikte ikametgahı yurt dışında olan ancak e-Okul sistemine kayıtlı öğrenciler de sınava katılabilecekler. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları eğitim ataşeliği üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecekler.

Sınav soruları 2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk dönem müfredatında yer alan konulardan oluşacak. Öğrenciler 4 seçenekten oluşan 100 adet çoktan seçmeli soruyu 120 dakika içerisinde yanıtlamaya çalışacaklar.

Sınav tarihi 3 Eylül 2023 olarak belirlenirken, sonuçların yayınlanacağı tarih de 22 Eylül olarak ilan edildi. Adaylar fotoğraflı sınav giriş belgelerine sınavdan 7 gün önce Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi web adresi üzerinden erişebilecekler. Başvuru kılavuzuna ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

Sınav süreçleri hakkında son gelişmelerden anında haberdar olmak için Marmara Okullarını takip edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş
Erken Kayıt Fırsatları ve Duyurulardan Haberdar Olmak İçin E-Bülten’e Kayıt Olun!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.