Anasayfa Güncel Duyurular YKS’ye Sayılı Günler Kaldı, Adaylar Nasıl Hareket Etmeli?

YKS’ye Sayılı Günler Kaldı, Adaylar Nasıl Hareket Etmeli?

Milyonlarca öğrencinin geleceğini belirlemek için ter dökeceği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’na çok az bir zaman kaldı. 17-18 Haziran tarihlerinde yapılacak sınav için geri sayım devam ediyor. Peki, kalan 9 günde adayların nasıl bir çalışma yöntemi izlemeleri gerekir? Adaylar ders çalışmaya devam etmeli mi? Heyecanla bekledikleri sınav günü yaklaştıkça neler yapmaları lazım? Öğrenciler, aylardır süren çalışma maratonun son aşamasında “Nasıl bir yol izlemeliyim?” diye haklı bir soru soruyor. Marmara Okulları uzmanları adayların kafalarındaki bu soruları yanıtladı…

Genel Sağlığınıza Dikkat Edin

YKS’ye bir haftadan biraz fazla bir zamanın kaldığı bu kritik dönemde adayların öncelikle genel sağlıklarına dikkat etmelerini isteyen uzmanlar, şu önerilerde bulunuyor: “Beslenme ve uyku düzenimize özen gösterelim. Moral ve motivasyonumuzu artıran aktivitelere daha çok vakit ayıralım. Bunun için sakin yeşil alanlarda yürüyüşe çıkabilir, hafif şekilde koşabilir, en sevdiğiniz müzikleri dinleyebilir, sinemaya veya tiyatroya gidebiliriz. Evet, konsantrasyonumuz sınav odaklı olmalı. Fakat sınav kaygısı ve stresini dengeli bir şekilde yönetelim. Bilgi ve birikimimize güvenelim.”

Çalışma Temponuzu Hafifletin

Eksik konuların kısaca gözden geçirilip deneme sınavı yoğunluğunun yaşandığı bu süreçte adayların artık çalışma tempolarını hafifletmeleri ve kendilerine daha çok zaman ayırmalarının önemli olduğunu vurgulayan uzmanlar, şöyle devam ediyor: “Aylardır süren yorucu bir çalışmanın ardından sınava sayılı günler kaldı. Artık konuları iyiden iyiye toparlayayım. Kendinize aşırı yüklenmeden çekinelim. ‘Acaba hangi konularda eksiğim var?’ gibi endişeleri bir kenara bırakalım. Karamsarlık yayan ortamlardan uzak duralım. İki üç gün öncesinde bir sınav simülasyonu düşünülebilir. Bu size gerçek sınav atmosferin yaşatmaya yardımcı olacaktır.”

Hedeflerinle Motive Olabilirsin

Adaylarının hedefledikleri meslek için uygun fakülteyi araştırmalarının motivasyonlarını artırabileceğini dile getiren uzmanlar, şu hatırlatmalarda bulunuyor: “Adaylar bu dönemde ideallerindeki üniversiteyi planlayabilir. Bireyin geleceğinin kurgulamasında rol oynayan bir üniversite seçilirken o kurumun akademik kadrosu, bölüm başarısı, sosyal çevresi, ulaşım, barınma ve bursluluk imkânları gibi kriterleri incelenebilir. Sınav öncesi ise sınava gireceğiniz yeri mutlaka kontrol edin.”

Sosyal Medyada Paylaş
Erken Kayıt Fırsatları ve Duyurulardan Haberdar Olmak İçin E-Bülten’e Kayıt Olun!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.