Anasayfa Güncel Duyurular YKS Adaylarına Altın Değerinde Tavsiyeler; Eksiklerinizi Gözden Geçirin!

YKS Adaylarına Altın Değerinde Tavsiyeler; Eksiklerinizi Gözden Geçirin!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’nda zaman giderek daralıyor. 17-18 Haziran tarihinde yapılacak sınavda hayallerindeki üniversiteyi kazanmak isteyen adaylar hazırlıklarına devam ediyor. Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) şeklinde üç oturumda gerçekleşen sınav maratonunda başarılı olmak için kalan süreyi çok iyi değerlendirmek gerekiyor.

Hazırlıklarınızı Gözden Geçirin

Marmara Okulları Genel Müdürü Hasan Kılınç, sınav maratonunda son kulvara girilirken, adayların çalışmalarını bir kez daha gözden geçirmelerini istiyor. Yaşamlarının önemli kilometre taşlarından biri olan bu zorlu yolculukta öğrencilere çeşitli önerilerde bulunan Genel Müdür Kılınç, “Sınav hazırlığı için bir plan yapmak oldukça önemlidir. Çalışma sürenizi ve ders programınızı düzenleyin. Eksikliklerinizi belirleyin. Haftalık ve günlük hedefler belirleyerek yetersiz olduğunuz konulara odaklanın. Süre tutarak bol bol deneme sınavları çözün. Sınav stresini iyi yönetin, genel sağlınıza, beslenmenize ve uyku düzeninize dikkat edin. Düzenli bir şekilde çalışarak hedeflerinizi gerçekleştirin.” diyor.

İlk Dönemden Soru Gelecek

2022’de ön lisans ve lisans programlarını tercihte TYT’de 150 ve AYT’de 180 olan baraj puanları uygulamasının kaldırıldığını ifade eden Marmara Okulları Genel Müdürü Hasan Kılınç, 11 ili etkileyen deprem nedeniyle bu yılki YKS’de 12’nci sınıfın sadece ilk dönem konularından soru geleceğini kaydediyor.

Deneme Sınavlarına Ağırlık Verin

Genel Müdür Kılınç, bir üniversiteye yerleşmek için 3 milyondan fazla adayın başvurduğu YKS'ya hazırlanan adayların izlemesi gereken adımları şu şekilde özetliyor:

  • Soru dağılımını öğrenmek için sınav kılavuzunu inceleyin.
  • Seçtiğiniz kaynakların güncel ve sınav formatına uygun olmasına özen gösterin. Eksikliklerinizin olduğu dersleri belirleyerek tekrar edin.
  • Kendinize uygun en ideal yöntemle etkili ve verimli ders çalışmaya dikkat edin. Bunun için özet çıkarmak, konu tekrarı yapmak, not almak, soru çözmek gibi farklı metotları deneyebilirsiniz.
  • Zaman yönetimi becerilerinizi geliştirmenize, sınav sürecine alışmanıza ve eksikliklerinizi belirlemenize yardımcı olan deneme sınavlarına ağırlık verin.
  • Kodlamada belli bir disiplin geliştirin. Deneme testlerini zaman ayarlaması yaparak çözün.
  • Yorucu ve stresli olan sınava hazırlık sürecinde motivasyonuzu yüksek tutun.

Sınav Takvimi Şu Şekilde

17 Haziran Cumartesi günü saat: 10.15’te; TYT (süre 165 dakika, 120 soru)

18 Haziran Pazar günü saat: 10.15’te; AYT (süre 180 dakika, 160 soru)

18 Haziran Pazar günü saat: 15.45’te; YDT (süre 120 dakika, 80 soru)

Sosyal Medyada Paylaş
Erken Kayıt Fırsatları ve Duyurulardan Haberdar Olmak İçin E-Bülten’e Kayıt Olun!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.