Anasayfa Güncel Duyurular 2024-LGS Tercih Süreci Devam Ediyor

2024-LGS Tercih Süreci Devam Ediyor

2 Haziran'da sonuçları açıklanan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınavında tercih süreci 17 Temmuz Çarşamba günü saat 17.00'ye kadar sürecek. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), e-Okul sistemi üzerinden, sınavla öğrenci alacak okulların bu yılki kontenjanları ile geçen seneki yüzdelik dilimlerini adayların kullanımına açtı. Türkiye’nin nitelikli eğitim kurumlarına öğrenci yetiştiren Adana Özel Marmara Okulları, sizler için 2024 yılı LGS tercih maratonunun detaylarını anlattı.

En Düşük ve En Yüksek Yüzdelik Dilimlere Dikkat!

Kontenjan tablolarında, 2023 yılında sınavla yerleştirme yapan liselerin “en düşük ve en yüksek yüzdelik dilimlerine” ilişkin veriler yer alıyor. Öğrenciler; bu yıl LGS’deki yüzdelik dilimlerini, okulların geçen yılki taban ve tavan yüzdelik dilimleri ile karşılaştırıp daha sağlıklı bir tercihte bulunabilir. E-Okul üzerinden ayrıca “yerel yerleştirme” çerçevesinde sınavsız öğrenci alan liselerin kayıt bölgelerine göre tercih tablolarına ulaşmak mümkündür.

Tercih Robotu Öğrencilerin Kullanımına Açıldı

Bu arada, öğrenciler MEB tarafından hazırlanan “tercih robotundan” yararlanabilir. Tercihlerinde kolaylık sağlamak amacıyla hayata geçirilen “tercih robotu” yardımıyla, istenen yüzdelik dilim aralıklarında il ve ülke düzeyinde okul listeleri ve okullarla ilgili detaylı bilgiler edinilebilir. Öğrenciler, tercih robotunda; il, ilçe, geçen yıla (2023) ait yüzdelik dilimler ile okul türlerine göre arama gerçekleştirebilir.

Yerleştirme sonuçları, 22 Temmuz’da Açıklanacak

Bu yıl başvuran 1 milyon 38 bin 544 öğrenciden 992 bin 906'sının katlığı LGS merkezî sınavı puanına göre, Türkiye genelinde 2 bin 525 liseye 203 bin 638 öğrenci belirlenen kontenjanlara yerleştirilecek. Adayların heyecanla bekledikleri 2024-LGS yerleştirme sonuçları, 22 Temmuz Pazartesi günü ilan edilecek.

Sosyal Medyada Paylaş
Erken Kayıt Fırsatları ve Duyurulardan Haberdar Olmak İçin E-Bülten’e Kayıt Olun!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.