Anasayfa Güncel Duyurular YKS'ye Sayılı Günler Kaldı! Adaylar Nasıl Hareket Etmelidir?

YKS'ye Sayılı Günler Kaldı! Adaylar Nasıl Hareket Etmelidir?

Milyonlarca adayın geleceğini belirleyen Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) sayılı günler kaldı. 3 milyon 36 bin 945 adayın başvurduğu 2024-YKS’de geri sayım devam ediyor. YKS, Temel Yeterlilik Testi (TYT), 8 Haziran’da, Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testleri (YDT) 9 Haziran’da uygulanacak. Peki, kalan süre nasıl değerlendirmelidir? Bu kritik dönemde hangi hataları yapmamalıdır? Adana Özel Marmara Okulları, YKS’ye hazırlanan adaylara önemli uyarı ve tavsiyelerde bulundu...

Sadece Teste Gömülmeyin: Pek çok aday bu zaman diliminde sadece test çözmeyi tercih ediyor. Hâlbuki özellikle AYT’de bazı konu eksikleri olabilir. Adaylar kalan süreyi azımsamadan mutlaka eksik üniteleri hızlı biçimde tamamlamalıdır.

MEB’in Sorularını Çözün: Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin yararına sunulan geçmiş yıllara ait YKS soruları, deneme sınavları ve her bir derse yönelik TYT-AYT testleri genel olarak göz ardı ediliyor. YKS başarısı için bu testlerin de çözülmesi gerekir.

Zamanı Yanlış Yönetmeyin: Deneme sınavları gerçek sınavların simülasyonudur. Bu yüzden deneme sınavlarında zaman tutulması önemlidir. Bilhassa TYT’deki uzun paragraf ve matematik sorular ile baş etmek için öngörülen süre tasarruflu kullanılmalıdır. TYT’de 120 soru için 165 dakika, AYT’de 160 soru için 180 dakika ve 5 dilde uygulanan YDT’de ise 80 soru için 120 dakika süre veriliyor.

Tüm Derslere Çalışın: YKS’de başarı seviyesini yükseltmenin bir yöntemi de toplam net sayısını artırmaktır. Dolayısıyla dengeli bir ders programı izlenmelidir. Her derse gereken değer verilmelidir.

Geçmiş Yıl Sorularına Bakın: Geçmiş yılların soruları mutlaka incelenmelidir. Daha önce çıkmış soru tiplerini görmek, adayların sınavda neyle karşılaşacaklarını bilmelerine yardımcı olacaktır.

Sosyal Medyada Zaman Kaybetmeyin: Hızla geçen zaman en verimli şekilde değerlendirilmelidir. YKS’ye hazırlanan adayların bu süreçte stratejik davranmaları şarttır. Bu çerçevede özellikle sosyal medya kullanımı veya bilgisayar oyunları sınırlandırmalıdır.

Bilmediğiniz Sorunun Cevabını Öğrenin: Adaylar çözemedikleri soruların cevaplarını mutlaka öğrenmelidir. Öğrenilmeyen soruların benzerlerinin YKS’de çıkabileceği unutulmamalıdır.

Riskli Spor ve Aktivitelerden Kaçının: Sınav tarihinin yaklaştığı şu günlerde adaylar her açısından sağlıklarına daha fazla özen göstermelidir. Özellikle riskli spor ve aktivitelerden uzak durulmalıdır. Ancak günün belirli saatlerinde hafif yürüyüş ya da koşu yapılabilir.

Fazla Kahve İçmeyin: Gece uyanık kalmak için yoğun çay ve kahve tüketiminden uzak durulmalıdır. Beslenme ve uyku düzeninden asla taviz verilmemelidir. Düzenli beslenme ve uyku bireyi daha zinde hissetmesine katkı sağlar.

Olumsuz Düşünmeyin: Adaylar sınavla ilgili heyecan ve kaygılarını dengelemeleri zorunludur. “Daha çok eksiğim var, bu yıl yapamayacağım.” gibi performansı düşüren olumsuz düşüncelerden kaçınılmadır. Tam tersine “Başaracağım” denilerek, moral ve motivasyon yüksek tutmalıdır.

Sosyal Medyada Paylaş
Erken Kayıt Fırsatları ve Duyurulardan Haberdar Olmak İçin E-Bülten’e Kayıt Olun!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.