Anasayfa Güncel Duyurular 2023 LGS Ne Zaman Yapılacak, Kaç Gün Kaldı?

2023 LGS Ne Zaman Yapılacak, Kaç Gün Kaldı?

2023 LGS için başvuru kılavuzu yayımlandı. 3 Nisan 2023 günü başvuru süreci başlayan sınav, haziran ayında yapılacak. İşte LGS hakkında merak edilenler...

LGS Ne Zaman Yapılacak?

LGS, bu yıl 4 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav için başvurular, yurt dışında yaşayan ve e-Okul sistemine kayıtlı olmayan öğrenciler ve deprem nedeniyle OHAL ilan edilmiş olan şehirlerdeki öğrenciler hariç olmak üzere, merkezi olarak 3-13 Nisan 2023 tarihlerinde yapılacak.

va girecek olan öğrencilerin sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası gibi bilgiler, 26 Mayıs 2023 tarihinden itibaren e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’nden öğrenilebilecek.Sına

2023 LGS Kaç Soru?

LGS’de bu yıl sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında bir değişiklik yok. Ancak bu seneki sınavda öğrencilere ikinci dönem konularından soru yöneltilmeyecek.

LGS’nin ilk oturumu 09.30'da, ikinci oturumu da 11.30'da başlayacak. Sınavın ilk oturumunda Türkçe, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile yabancı dilden toplam 50 soru yer alacak ve 75 dakika süre verilecek. İkinci oturumunda da matematik ve fen bilimlerinden toplam 40 soru bulunacak ve 80 dakika süre verilecek.

LGS Sınav Sonuç Tarihi

MEB, LGS sonuçlarını 26 Haziran 2023 günü “https://www.meb.gov.tr” internet adresinden açıklayacak.

Sosyal Medyada Paylaş
Erken Kayıt Fırsatları ve Duyurulardan Haberdar Olmak İçin E-Bülten’e Kayıt Olun!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.