Anasayfa Güncel Duyurular 2023 İlköğretim Ortaöğretim Bursluluk Sınavı Ne Zaman

2023 İlköğretim Ortaöğretim Bursluluk Sınavı Ne Zaman

İlköğretim ve ortaöğretim öğrencileri, 2023 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS)’nın ne zaman yapılacağını merak ediyor. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı ve 9, 10, 11'inci sınıfların başvurabileceği İOKBS ne zaman yapılacak, tarih belli oldu mu sizler için araştırdık.

İOKBS Ne Zaman Yapılacak?

Geçtiğimiz sene 4 Eylül tarihinde yapılan İOKBS sınavının ardından öğrenciler yeni yılda bursluluk sınavının ne zaman yapılacağını merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’nın yayımladığı 2023 sınav takviminde İOKBS’nin ne zaman yapılacağına yer verildi. Buna göre; 2023 bursluluk sınavlarının 3 Eylül’de yapılması amaçlanıyor.

2023 Bursluluk Ücretleri Açıklandı Mı?

Bursluluk ücreti ise her sene Temmuz ve Ocak aylarında belirleniyor. 2022’te burs ücreti aylık 663 TL olmuştu. 2023 yılının bursluluk ücreti ilse henüz netlik kazanmadı. Geçen sene burs ücretlerine %30 oranında zam yapılmıştı. Bu sene de aynı oranda zam yapılması durumunda burs ücreti 861 TL olacak. Burs ödeme tarihi illere göre değişirken, burs ödemeleri ise 12 ay üzerinden yapılıyor.

Sosyal Medyada Paylaş
Erken Kayıt Fırsatları ve Duyurulardan Haberdar Olmak İçin E-Bülten’e Kayıt Olun!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.